Den 29-30 mars 2023 kör vi igen!!!

Det här är en konferens som vi genomför för 27:e året och den vänder sig till alla som arbetar med att supportera digitala tjänster både inom den privata och den offentliga sektorn. Till konferenssidan!

Vi kommer att presentera talare och experter som beskriver hur man lyckas utveckla och förbättra sin servicedesk eller kundsupport, till att bli så mycket bättre på att skapa värde för sina kunder och intressenter. ”Shift left” är ett vedertaget begrepp som innebär att vi vill flytta både kunskap och support närmare kunden. Det kan t.ex. vara att utveckla sin kunskapsdatabas och hantering av den samma eller att säkerställa att man han har en väl fungerade självserviceportal. Allt som underlättar för de som möter kunden är en del av ”Shift left”. Vi kommer därför att fokusera på VAD det är man behöver göra för att lyckas, VARFÖR det är helt nödvändigt och HUR man gör för att ta rätt steg mot en ”Operativ Excellens” inom Service- och Supportorganisation. 

Många ser nu över sina ITSM-verktyg och ärendehantering vilket vi kommer att ha med som ett helt eget spår och ämne denna gång. 

Vill du vara med som utställare/partner, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

 


 

Den 17-18 maj håller SSI, BiTA och partners konferensen "DIGITALA SERVICEDAGARNA"

Plats: Westmanska palatset, Stockholm. Ta del av två fullspäckade konferensdagar

Dag 1 handlar om ”OPERATIV EXCELLENS” -Agilt införande av strukturerad ITSM för högre genomförandeförmåga.  Dag 2 handlar om ”SERVICE & SUPPORT I FOKUS” -Servicedesk, Kundsupport, IT-support och Kundservice i världsklass. För dig som arbetar med att hantera digitala tjänster och IT Service Managent så är det troligt att du bokar dig för båda dagarna. Om man av någon anledning bara vill delta på en av dagarna så går det givetvis också bra.
OPERATIV EXCELLENS 17 maj
-Agilt införande av strukturerad ITSM för högre genomförandeförmåga 

 • Målet med Operativ Excellens är ett ”maximalt värdeskapande” 
 • ITIL® 2022, så hanterar vi ITIL-processer idag för Operativ Excellens 
 • ITSM allt viktigare i modernt tjänstesamhälle 
 • ITIL+Agile+Operativ Excellens = Sant 
 • Modern förvaltning genom Operativ Excellens 
 • Hållbar IT & Digital utveckling
 • Genomförandemodell för Operativ Excellens
 • Att förändra kultur med agila arbetssätt 
 • Öka effektiviteten genom agilt förändringsarbete

SERVICE & SUPPORT I FOKUS 18 maj
-Servicedesk, Kundsupport, IT-Support och kundservice i världsklass 

 • Ökad support av digitala tjänster 
 • Support via chatt, mail, telefon, portal och formulär
 • Ärendehantering 3.0 
 • Molnstrategier och en ”Digital agenda” 
 • Från upphandling av ITSM-verktyg till värdeskapande digitala tjänster 
 • Den digitala arbetsplatsen efter pandemin 
 • Så hanterar vi distansarbete (från en av våra kunder) 
 • Hantering av Incidenter, Problem och Change med ITIL-processer 
 • Kund och medarbetarresan i fokus

  Vem deltar på konferensen?

 • CIO:er
 • Digitaliseringsansvariga
 • Supportchefer
 • Teamchefer
 • Incident, problem, change managers
 • Supportexperter
 • Förvaltare
 • Produkt/tjänste-ansvariga
 • Koordinatorer
 • HR inom IT och digitala tjänster


Konferensen riktar sig till personer i företag, kommuner och offentlig verksamhet som tillhandahåller IT & Digitala tjänster allt från utveckling, design, drift, förvaltning och support
Priser:
Pris för båda dagarna: 9 500 kr
Pris för en av dagarna: 6 500 kr
Kvällsevent med middag den 17:e: 650 kr (ingår om man bokar båda dagarna) Alla priser är ex moms.   För att komma til konferenssidan med mer information och möjlighet att registrera sig KLICKA HÄR

 

ITIL® 4 FÖR OPERATIV EXCELLENS - KONFERENS

Stockholm och distans, 2021-11-18

Den 18 november håller BiTA i samarbete med SSI och partners, en heldagskonferens för att lyfta upp ITIL på agendan och för att diskutera hur ITIL 4 kan bidra till Operativ Excellens! Dagen kommer att bestå av intressanta talare, både experter och praktikfall, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

ITIL 4 kan vara en viktig pusselbit för många företag och organisationer där man upplever stora utmaningar med att få alla medarbetare att dra åt samma håll, särskilt när det gäller att tillhandahålla och utveckla digitala tjänster. 

Operativ Excellens är något som alla organisationer försöker att uppnå, men som få lyckas med. Det handlar om att kunna skapa ett samspel mellan alla delar inom organisationen för att på så vis kunna skapa så mycket värde som möjligt med digitalisering, automatisering och tjänstehantering. Det vill säga skapa kundnytta och inre effektivitet.

Konferensen riktar sig till personer i företag, kommuner och offentlig verksamhet som tillhandahåller IT & Digitala tjänster allt från utveckling, design, drift, förvaltning och support.

För mer information och anmälan besök konferenssidan

 

ITIL 4 (for) any reason

Välkommen till vårt lunchseminarium på John Scott´s Palace i Brunnsparken torsdagen den 23 maj. Vi vill sätta fokus på nya ITIL 4 och diskutera hur ni kan och bör förhålla er till denna nya version ITIL®4 som ramverk och vägledning.

Många använder idag ITIL v3 som vägledning och med tanke på att den är framtagen 2011, för 8 år sedan, så är det troligen ganska så klokt att sätta sig in i vad som är nytt och har hänt sedan ITIL v3 skrevs.

I nya ITIL 4 Foundationboken har man tagit med ”allt” nytt som påverkar hanteringen av ”Digitala tjänster”. Det är bl.a. hur vi ska hantera utvecklingen av tjänsterna mera agilt, samverka genom DevOps, skapa nya värden för kunden genom ”Service value chain” som är ett End2End tänk när det gäller ”Digitala tjänster” och produkter. Man förespråkar ett Co-creation inom serviceleveransen.

Hur påverkar nu detta alla oss som redan jobbar efter ITIL´s tidigare version? Åtta år är lång tid så att inte hänga med nu i utvecklingen kan bli kostsamt.

Peter Hero från SSI – Support Services Institute har tillsammans med 3 andra personer från Sverige varit med och bidragit som ämnesexperter, Peter inom ”Deliver and Support” till nya boken ”ITIL 4 Fondation”. Detta område har fått ett stort utrymme i nya boken som hanterar allt från drift och förvaltning till support. CSI – Continual Service Improvement och automatisering är grundläggande inom ITIL 4. Hur påverkar det dig och din organisation i praktiken och hur går ni vidare för att lyckas?  Investera 2 timmar i detta lunchseminarium och du får du med dig nya insikter och kunskaper som kommer vara värdefulla!

Tid och plats: 

23 maj kl 11:00-13:30. John Scott´s Palace, Brunnsparken, Göteborg

11:00 ITIL 4 - what´s new? Vad är de största värdena med ITIL 4?

12:00 Lunch

12.45: ITIL 4 – What´s in it for us? Kort workshop där vi diskuterar tillämpningen i egna organisationer.

 

Du deltar utan kostnad.

Frågor - ring eller maila mig.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anmäl dig här>>

Har du andra frågor om SSI, medlemsnätverk eller konferenser? kontakta Peter Hero: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.