KONFERENS 27-28 mars 2025
Service Support i Fokus

Kundsupport i världsklass - i en snabbt föränderlig tid

Service Support i Fokus 2025

Kundsupport i världsklass – i en snabbt föränderlig tid
27-28 mars 2025 - Brygghuset i Stockholm!
Kom och nätverka inom support av digitala tjänster

Välkommen till årets viktigaste mötesplats för alla inom Service och Support!

Missa inte chansen nätverka inom support av digitala tjänster genom att delta i Service & Support i Fokus 2025 – ett unikt event som i 30 år har varit Sveriges främsta arena för inspiration, kunskap och nätverkande inom branschen. Här möts du som arbetar med att supportera digitala tjänster, oavsett om du är verksam inom den privata eller offentliga sektorn, för att dela erfarenheter, knyta nya kontakter och utveckla din kompetens.

I en värld där kundernas krav förändras snabbare än någonsin och tekniken utvecklas i rasande fart, är detta konferensen som ger dig verktygen att ligga steget före. Lyssna på ledande experter, ta del av framgångshistorier och lär dig av hur andra hanterar utmaningar och skapar framtidens serviceupplevelser. Allt i en inspirerande och trevlig miljö där möjligheten att nätverka är i fokus.

Det här är inte bara en konferens – det är ett måste för dig som vill utvecklas och vara en del av framtidens service och support. Boka din plats nu och bli en del av branschens viktigaste event!

 

Exempel på konferensinnehåll
  • Vad krävs för support i världsklass?
  • Samarbete och måluppfyllelse i våra team
  • AI och kunskapshantering
  • Säkerhet kopplad till AI-tjänster
  • Proaktiv support
  • Förutsättningar och begränsningar för innovation och utveckling
  • AI, botar och automation för bättre service
  • ITIL och andra ramverk för support i världsklass
  • Vikten av rätt verktygsstöd och komplett kravställning
  • Maximal flexibilitet och kundvärde
Konferensens målgrupp
  • CIO:er
  • Digitaliseringsansvariga
  • Supportchefer
  • Teamchefer
  • Incident, problem, change managers
  • Supportexperter
  • Systemförvaltare av ITSM-verktyg
  • Produkt/tjänste-ansvariga
  • Koordinatorer
  • HR inom IT och digitala tjänster

Våra keynote speakers

Möt våra keynote speakers. Vi är stolta över att presentera en variation av keynotes under konferensen som alla kommer inspirera, ge kunskap och dela med sig av sina erfarenheter och bidra till två fantastiska dagar.

 

 

Lena Stormvinge - Chief Operations, SVT

Strategier för framgång i en snabbt föränderlig värld

Lena Stormvinge är en erfaren ledare med en lång bakgrund av att driva kundfokuserade transformationer inom flera branscher. Hennes expertis är att skapa strategiska till operativa planer som förenar kundernas förändrade behov med effektiva processer, där innovation, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. År 2016 publicerade Lena sin första bok om kunskapshantering, vilket etablerade henne som en tankeledare inom sitt område.

Med en unik förmåga att kombinera insikter från olika branscher och en passion för innovation arbetar Lena för att stärka SVTs koppling mellan sina medarbetare och publik. Under sitt tal kommer Lena att dela med sig av sina erfarenheter, insikter och strategier för framgång i en snabbt föränderlig värld.

Emil Wihlborg - Supportchef, Malmö stad

Så byggde vi en prisbelönt IT-support – Malmö Stads framgångsresa

Malmö stads IT-support har under de senaste två åren genomfört en omfattande förbättringsresa. Genom att renodla roller, införa kontinuerlig uppföljning och coaching, samt engagera fler medarbetare i förändringsprocessen har de skapat en effektiv och fokuserad arbetsstruktur. Tidsvinster har möjliggjort investeringar i utbildning, kunskapshantering och möten, vilket tidigare inte var möjligt.

Med en effektiv etablering av ITIL4-praxis, med fokus på Incident, Change, Knowledge och Request-processerna, har de byggt en hållbar support- och servicedeskfunktion, vilket lett till tydligt förbättrade KPI:er.

Emil Wihlborg, Supportchef för IT & Digitalisering, arbetar för att skapa en positiv och engagerad arbetsmiljö. Certifierad inom ITIL och förespråkare för agila metoder, leder han sitt team med tillitsbaserat ledarskap och innovativa metoder. Under föredraget delar Emil med sig av sina insikter och berättar om hur teamet tillsammans uppnått dessa framgångar.

Pär Johansson - Föreläsare & grundare Glada Hudik teatern

I huvudet på en normalstörd – att bli sedd, behövd och tagen i anspråk

Tänk om din arbetsplats kunde omvandla varje individs potential till konkreta framgångar? Följ med på Pär Johanssons upplysande resa i ”I huvudet på en normalstörd – att bli sedd, behövd och tagen i anspråk”:

  • Inspireras av hur Pär värderar och uppmuntrar varje individs unika talanger och hur det kan skapa en arbetsmiljö där alla känner sig värdefulla och sedda, oavsett om talangen är att sjunga eller att organisera.
  • Se hur Pärs beslutsamhet ledde till förändring inte bara inom teatern, utan även i samhället i stort. Genom berättelsen om Glada Hudik-teaterns start 1996, får vi en djupgående insikt i hur vi kan övervinna hinder och fördomar på arbetsplatsen.
  • Med Pär Johanssons passion som utgångspunkt, utforska hur en arbetsplats/skola kan gynnas av att hjälpa varje individ att utvecklas. Oavsett om det gäller individer med funktionshinder eller ledare på stora företag, finns det otroliga framsteg att göra genom stöd och rätt ledarskap.

Låt oss tillsammans skapa ett samhälle där inkludering inte bara är ett buzzword, utan en konkret strategi för framgång och tillväxt.

Niklas Hagberg & Marcus Molin, GDM

Konkreta AI-lösningar för Servicedesk

Niklas & Marcus kommer att prata om att det här med AI faktiskt inte är så svårt! De berättar hur GDM gick från snack till verkstad, vad de lärt sig på vägen och vad de arbetar med nu. De delar med sig av praktiska exempel om hur GDM använder sig av AI i sin supportleverans och medarbetares reaktioner, hur de navigerat utmaningar som att säkerställa en hög informationssäkerhet samt hur de hjälper andra att nyttja möjligheterna.

Niklas Hagberg är projektansvarig för GDMs AI-satsning. Som passionerad förändringsledare med stark tro på iterativ utveckling hjälper Niklas företag att omvandla idéer till konkreta lösningar.

Marcus är ansvarig för GDMs användarnära tjänster såsom Support & Arbetsplats. Som driven ledare med fokus på användarupplevelse så säkerställer Marcus att GDMs kundteam skapar en hög kundnöjdhet genom effektiv hantering och bra service.

GDM är framtidens IT-partner som skapar digitala möjligheter och långsiktigt värde för både små och stora företag. Med en kombination av strategisk förmåga och passion för teknik levererar de tjänster och rådgivning inom infrastruktur och drift, support, arbetsplats och säkerhet.

Kaimar Karu - Chief Transformation Officer, MindBridge

How to deal with AI ethics and sustainability in ITSM

Bias in AI-supported decision-making is just one of the challenges we are facing in this buzzword-heavy domain. As world superpowers – both countries and (technology) corporations – are racing to become the leaders of AI research and application, we are (re-)discovering more and more ethical challenges that need to be addressed as part of the design of AI systems, rather than as an afterthought.

In this session we will bring together the following topics:

  • How to enable and support sustainable continual improvement in ITSM.
  • How to deal with ethical challenges in IT, including those arising from the ever-widening use of AI.
  • And how enterprise transformation initiatives can leverage the above…

Before returning to technology leadership, Kaimar served as Estonia’s Minister of Foreign Trade and IT. Previously, he led a consultancy in London, supporting international organizations in digital transformation and sustainability initiatives, following his role as Head of Product Strategy at AXELOS.

With over 20 years of experience in technology, digital governance, and business management, Kaimar is now Chief Transformation Officer at MindBridge and a frequent keynote speaker at international tech events.

OBS! Detta föredrag hålls på engelska

Robert Petersson - Tjänsteägare Innovation & utveckling, SOLTAK

Digitalisering och innovation

Hur skiljer sig förutsättningarna mellan privat och offentlig sektor? Vilka är utmaningarna som hindrar digitalisering och innovation? Varför behöver vi förstå dessa utmaningar? De flesta organisationer hävdar att de är innovativa, men samtidigt motverkas innovation av nuvarande styrning och modeller. Hur skiljer sig detta mellan privat och offentlig sektor? Vad måste vi göra för att lösa utmaningarna?

Robert Petersson är Tjänsteägare för Innovation och Utveckling på SOLTAK AB. SOLTAK AB är ett kommunägt bolag som levererar bland annat IT-tjänster till fyra kommuner i Västsverige. Robert har sedan 2007 arbetat som ledare och chef inom IT på bland annat Volvocars och Stampengruppen. Senaste fem åren har han arbetet i offentlig sektor och identifierat intressanta skillnader mellan privat och offentlig sektor.

Lena Persson & Per Henningsson, Sectra

Sectras resa mot att leverera system och support i världsklass

Sectra både utvecklar och är en ledande leverantör av system till vårdgivare för hantering av medicinska bilder och patientinformation. Sectra har över 2 500 installationer världen över, och några av de största vårdgivarna i världen är beroende av deras lösningar. Med höga krav på effektivitet och hög tillgänglighet förlitar sig dessa stora—och ofta komplexa—organisationer på dem att leverera detta.

Lena i sin roll som Head of Customer Support och Per som Global Incident and Problem Manager kommer i detta föredrag att presentera flera av deras förändringsresor, som genomförts för att säkerställa leverans av tjänster och support i världsklass, i en snabbt föränderlig tid. Sectra har gått från en startup från Linköpings Universitet 1978 till att idag vara ett globalt bolag med över 1200 anställda i 14 länder.

Sectra – Imaging IT Solutions that lead the way in customer satisfaction

Sara Mohmoud - Managementkonsult, BiTA

Effektivisera IT-supporten med AI: Strategi, framgångar och lärdomar

I detta föredrag belyser Sara varför AI och automation är avgörande för att lyfta organisationer till nästa nivå, både när det gäller kostnadsbesparingar, effektivitet och kundnöjdhet. Hon inleder med att ge en övergripande bild av varför denna satsning är viktig och hur rapporter stödjer behovet av förändring. Med erfarenheter från olika kunduppdrag illustrerar Sara både framgångar och utmaningar, vilket ger konkreta exempel på vad som krävs för att lyckas.

Sara reflekterar även kring hur man bygger en hållbar strategi för AI-initiativ, att vi fokuserar på att säkerställa rätt förutsättningar, som tillgång till kvalitetsdata, interna samarbeten och ett starkt internt stöd. Föredraget ger dig konkreta insikter och vägledning för att implementera AI och automation i din IT-support – från strategi till verklighet.

Breakout sessions

Under konferensen kommer vi också erbjuda breakout sessions vid 3 tillfällen. Vid dessa programpunkter kommer det finnas 2-3 spår att välja mellan efter eget intresse.

Våra breakout sessions presenterar vi här

Erbjudande!

Att gå på konferens är alltid roligt, men extra kul om man får ta med sig en eller ett gäng kollegor. Vi har i år därför valt att rabattera priset om ni är fler som bokar er från samma organisation enligt nedan:


1-2 deltagare: Ord pris 11 500kr (Medlemsrabatt 15%)

3-4 deltagare: 15% (Medlemsrabatt 20%)

5-7 deltagare: 20% (Medlemsrabatt 25%)

8-10 deltagare: 30% (Medlemsrabatt 35%)

10< : Be om offert    

Jag vill läsa mer om medlemskap

Jag vill göra en bokning!

Nomineringarna till Årets Servicedesk 2025

Under vårt kommande event har vi glädjen att uppmärksamma och hylla de servicedeskar som under året genomfört förändringar värda att lyfta fram. Vi är stolta över att nu presentera de nominerade till Årets Servicedesk – verksamheter som med innovation, engagemang och kundfokus har gjort verklig skillnad.

 

Läs om hur nomineringen går till och se senaste årens vinnare.

Våra partners

Vill du också synas som utställare/partner i vår konferens?

Läs mer om vårt partnerskap till konferensen

Våra konferenslokaler

Brygghuset i Stockholm

Vill du bli uppdaterad på vad som händer hos oss?

Fyll i din e-postadress

så får du våra utskick och nyhetsbrev framöver.